jan
16

puzzle 2

| Szerző: éniskócos | 2:39 pm

minden embernek ezer és egy vegyértéke van, melyek mindegyikét le kell kötni ahhoz, hogy maradéktalanul boldog legyen. mikor párt választunk, olyas valakit keresünk, aki minél több helyen illeszkedik hozzánk és így képes boldoggá tenni bennünket. persze vannak prioritások (kinél mi) és ha azok a szükségletek rendben vannak, akkor hajlandóak vagyunk eltekinteni az 1001.-től. és az a bizonyos rózsaszín köd akár sokáig is képes eltakarni a nem illeszkedő részeket... meg aztán, az emberek változnak, ki erre, ki arra és megtörténhet, hogy az idő múlásával a korábban illeszkedő részek is szétpattannak.

annak esélye, hogy olyan embert találj, aki az életed minden területén, életed végéig boldoggá tudjon tenni, gyakorlatilag 0. nem kizárt természetesen, mindenki tud legalább egy példát hozni erre. az más kérdés, hogy vajon elég közelről látod-e ezt a példát, ahhoz, hogy pontosan lásd az illeszkedéseket... mert hiszen olyan példája is van mindenkinek, hogy "na, róluk aztán sohasem gondoltam volna..."

reálisabb talán és egyben nagyszerűbb is szerintem, ha olyan párt találsz, aki ha nem is képes minden szükségletedet maga kielégíteni, de hajlandó arra (mert szeret téged), hogy támogasson téged abban, hogy te magad megtaláld ennek a módját másokkal. és amíg nem a szexualitásról van szó, addig ez a legtöbb embernek többé-kevésbé természetes is. természetesnek veszed, hogy a feleséged a barátnőjével jár tornázni, te pedig a haverjaiddal focizni. természetes az is, hogy a párok támogatják egymást a munkájukban, tanulásban, művelődésben és szórakozásban akkor is, ha ezt nem együtt teszik. és hirtelen minden megváltozik, ha a szexuálitásról van szó. pedig ez a dolog is felfogható úgy, mint a puzzle egy darabja. kétségtelenül, egy speciális darabja...

ennyit az általánosításról. ami engem illet, igazából több olyan darabkáról van szó, ami a dilidokimmal illeszkedik.

az első és legfontosabb a szexuálitás. mellette istennőnek érzem magam. olyan nőnek, aki olyan élvezetet képes nyújtani egy férfi számára, amiről az képtelen lemondani. olyan nőnek, aki olyan módon képes átadni magát a szexualitásnak, hogy képes átélni annak teljességét mind fizikai, mind lelki, mondhatni spirituális síkon.

ő a(z egyik) legjobb barátom. (én neki egyértelműen a legjobb) aki mindig, minden helyzetben elfogad engem, legalábbis megpróbál megérteni. elfogult velem, de nem vak. ha nő lenne, senki sem akadna fenn azon, hogy napi egy órát csetelek / telefonálok / találkozok vele...

egy olyan ember, aki inspirál arra, hogy megismerjem önmagam.

egy férfi, akivel gyakorolhatok bizonyos párkapcsolati dolgokat, amiből aztán rengeteget tanulok. és hasznosítom a férjemmel való kapcsolatomban.

---

gyakran gondolok arra, milyen elképesztő szabadság lenne az, ha ezt az egészet elmondhatnám a férjemnek. és sem attól nem kellene félnem, hogy ezzel szétverem a családomat, sem attól, hogy a család maradna ugyan, de sohasem gyógyuló sebeket ütnék rajta. attól kevésbé félek, hogy akkor vennem kéne a kis bőröndömet és mehetnék világgá. meg tudnám tenni, még tán jól is tudnám magam érezni... de ismerve a férjemet és a kapcsolatunkat, nem hinném, hogy erre sor kerülne. sőt, látom bizonyos esélyét annak, hogy képes lenne számomra ezt a szabadságot biztosítani. de biztos nem lehetek benne és ha tévedtem, akkor az mindent tönkre tehetne.

így aztán csak élek, úgy ahogy tudok, de közben minden gondolatom, döntésem, cselekedetem ebbe az irányba mutat és talán egyszer meg is érkezem. addig pedig élvezem az apró előrelépések nyújtotta örömöket.

itt a blogban pedig nyafogok néha, ha éppen rossz kedvem van :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eniskocos.blog.hu/api/trackback/id/tr942587833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cipikus 2011.01.17. 11:09:19

Mit ereznel, ha egyszer kiderulne, hogy a ferjednek is van egy titka, amit nem oszthat meg veled, mert ugyanugy erez egy masik no irant mint Te es dilidoki?
Csak orlodik csendesen es boldogan abrandozik rola lefekves elott, mikorzben teged olel?

éniskócos · http://eniskocos.blog.hu 2011.01.17. 11:45:05

@Cipikus: 1 meglepődnék )mert mindig a feleség tudja meg utoljára...) 2. kiakadnék (mert gyarló az ember...)3. elmondanám, mi van velem (mert itt már egyenlő felekként állnánk)4. kitalálnánk, hogy akkor most mi legyen...

éniskócos · http://eniskocos.blog.hu 2011.01.17. 11:49:54

@Cipikus: annyit még hozzátennék, hogy nem ábrándozom dilidokiról, miközben a férjemmel vagyok. vannak csendes, magányos perceim, amikor igen, de a férjem mellett (majdnem) soha! részben magától is így alakult, részben tudatosan is törekszem rá. néha persze vannak átcikázó gondolatok, érzések, de gondolom ez elkerülhetetlen.

a másik lényeges dolog: bár újra és újra előkerül (gondolom ez is elkerülhetetlen ebben a szuituációban), nem akarom elhagyni a férjem, hogy a dilidokival élhessek. a dilidoki a puzzle egy darabja...

Cipikus 2011.01.17. 13:32:38

Szemet tudnal hunyni folotte es mentek mind a ketten mas agyaba 1x hetente? Vagy kerned, hogy vessen neki veget?

éniskócos · http://eniskocos.blog.hu 2011.01.17. 16:28:49

@Cipikus: ezt majd akkor és ott... mondhatok és gondolhatok erről bármit itt és most

Ifigenie 2011.01.18. 07:22:37

Nekem egy dolog jutott eszembe erről, amit írtál.
Hogy olyan ez, mint a víz, ahogy folyik, és vagy itt, vagy ott, vagy így, vagy úgy, de biztosan utat tör magának. Az élet ilyen, és az ember megpróbálja élni azt. Hol így, hol úgy.
(Az egész életre gondoltam, nem a szeretőségre).

notC 2011.01.19. 14:16:39

Talán éppen ennek a szabadságnak a hiánya, illetve az abból fakadó felspanolt érzelmi háttér az, ami a varázsát adja egy ilyen kapcsolatnak, egy második életnek. Azaz, ha szabad lenne, nem lenne benne izgalom, nem lenne különleges, nem lenne más, mint az olajozott jó értelemben vett érdekek mentén működtetett "igazi" kapcsolat. Vagy épp nem lenne "igazi" sem, mert minek...
Egy férj/feleség pedig nem tesz föl olyan kérdéseket, amire nem akar választ kapni ;)
@éniskócos: Erre meg csak annyit, hogy a lebukásban az a legrosszabb, hogy azzal a másik kényszerítve lesz adott reakciókra, mintegy lépéskényszerbe kerül. Kicsit egyszerűbben és sarkosabban: "azt aki megcsalt ki kell rúgni..."

éniskócos · http://eniskocos.blog.hu 2011.01.19. 14:37:08

@notC: sokat gondolkodtam már azon, hogy vajon mekkora részét teszi ki az érzéseimnek a titokból és a helyzetből fakadó felfokozott állapot. hogy mennyire lenne érdekes, ha szabad lenne... nincs válaszom és valószínűleg soha nem is fogom megtudni... az azért már így is biztos, hogy így, több mint két évvel azután, hogy realitássá lett egy több éves álom, jelentősen csillapodtak az érzéseim. amelyeket azonban villámgyorsan fel lehet éleszteni :)

éniskócos · http://eniskocos.blog.hu 2011.01.19. 14:41:31

@notC: ja igen, még valami a "lépéskényszerről". pont ezért igyekszem nagyon óvatos lenni... hogy csak velem kelljen "elszámolnia", ha kiderül valami, ne a világgal...

zotyer · http://testimese.blog.hu/ 2011.01.31. 10:13:46

Ne akard a férjednek elmesélni... Jó néha nem tudni mindenről...
süti beállítások módosítása